FAQ – Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag? Laat het ons weten!

FAQ – Veel gestelde vragen

Wat is een gietvloer? Hoe breng je een gietvloer aan? Wat kost een gietvloer? Wat is het verschil tussen een kunststof gietvloer en een minerale gietvloer? We snappen dat je veel vragen hebt over gietvloeren, minerale gietvloeren, wandstyling en coating vloeren. Wij geven graag antwoord per onderwerp! Staat jouw vraag hier niet bij? Kom langs in een van onze showroom: Showroom

Wat is een Newstyle kunststof/ PU gietvloer?
Newstyle kunststof/ PU gietvloeren zijn zelf nivellerend gietvloeren op basis van kunststof (Polyurethaan). PU gietvloeren zijn scheuroverbruggende gietvloersystemen en hebben directe hechting aan de ondervloer. Doordat PU gietvloeren licht flexibel zijn, zijn ze net wat kwetsbaarder in gebruik dan Newstyle minerale gietvloeren.

Wat is een Newstyle minerale gietvloer?
Newstyle minerale gietvloeren zijn hardere type gietvloeren en bevatten daarom geen flexibiliteit (niet scheuroverbruggend) en hebben directe hechting aan de ondervloer. Deze type gietvloeren hebben een natuurlijke uitstraling en iedere vloerafwerking is uniek. Dit geeft de minerale gietvloeren een authentieke en een leefbare uitstraling.

Wat is een Newstyle epoxy coating?
Newstyle epoxy coatings zijn dekvloer volgende coatingsystemen. Dit systeem heeft een geringe dikte en volgt de bestaande ondervloeren.  Een epoxy coating wordt voornamelijk toegepast in garages, werkplaatsen, magazijnen en opslagruimtes. Een epoxy coating is ontwikkeld om ondergrond onderhoudsvriendelijk en chemisch resistent te maken.

Wat is een Newstyle egaline vloer/ glad maken van de ondervloer?
Newstyle egaline vloeren/ glad maken van bestaande ondervloeren (op basis van egaline), heeft een standaard laag dikte van ca. 3 tot 5mm. Wij gebruiken een spanningsvrije egaline met een hoge druksterkte en kan daardoor uitstekend worden toegepast in combinatie met gietvloeren. Newstyle egaline vloeren zijn niet scheuroverbruggend.

In welke kleuren zijn de gietvloer leverbaar?
Newstyle kunststof/ PU gietvloeren zijn leverbaar in 3000 uni kleuren elke RAL, NCS of Sikkens kleur is mogelijk. Daarnaast zijn Newstyle kunststof/ PU gietvloeren ook leverbaar in ca. 50 betonlooks (een gietvloer met twee kleuren). Minerale gietvloeren zijn in ca. 50 kleuren leverbaar.

Benieuwd naar een van onze oplossingen?

Vraag direct een offerte aan