PU gietvloeren

Newstyle gedreven vloeren-expert op de particulieren markt!

PU gietvloeren

Waarom een PU gietvloer?
PU (Polyurethaan)/ kunststof gietvloeren worden vaak gekozen omdat ze een aantal (technische) voordelen hebben:
Scheur overbruggend/ een elastisch systeem
Kleurvast/ vergeelt of verkleurt niet door zonlicht
Leverbaar in 3000 uni kleur of ruim 50 betonlook kleuren (twee kleuren variant)
Het aanbrengen van een PU gietvloer is de meest save keuze als het gaat om directe hechting op een ondergrond door deze technische voordelen. Daarbij zijn onze PU gietvloeren vrij van weekmakers en PVC en bevatten géén chemische verdunningsmiddelen. De producten bevatten geen vluchtige organische componenten (VOC vrij) en hebben hierdoor nagenoeg geen emissie uitstoot nadat de producten zijn uitgehard.

Wat veroorzaakt scheuren in een gietvloer?
Een gietvloer dankt zijn strakke uiterlijk onder andere aan de fantastische hechting aan de ondervloer. Ontstaat er een scheur in de gietvloer, dan is dit vaak het gevolg van een scheur in de ondervloer. Ook het bewegen van de ondervloer kan scheuren in de gietvloer veroorzaken. Gelukkig zijn PU gietvloeren elastisch. Dankzij die elasticiteit zetten kleine scheuren in de ondervloer niet door in de gietvloer. Wordt de scheur in de ondervloer groter, dan zie je een scheur of een lichte streep (aders) in de gietvloer ontstaan.

Kan er scheurvorming tegen worden gegaan?
Vaak wel! Door de ondervloer goed voor te behandelen is scheurvorming in veel gevallen te voorkomen. Heb je vloerverwarming, zorg er dan voor dat je het opstookprotocol goed naleeft. Heb je een nieuwbouwwoning en moet de vloer zich nog zetten, of heb je in jouw woning te maken met dilataties (bewegingsvoegen), dan is het raadzaam om extra voorzorgmaatregelen te nemen.

Kies voor extra zekerheid!
Heb je een nieuwbouwwoning of wil je gewoon zekerheid? Kies dan voor de Newstyle Stronghold gietvloer in combinatie met een extra elastische onderlaag. Dit systeem is uitermate geschikt voor toepassingen waarbij een extra elastische onderlaag en/of geluiddempende eigenschappen gewenst is (bv. appartementen).

Verschillende ondergronden als basis voor een gietvloer:
Dekvloeren zoals zand/cement, anhydriet of beton zijn perfecte ondergronden voor de basis van een gietvloer. Om de maximale kwaliteit te kunnen waarborgen dient de ondergrond vlak en egaal te zijn. Dat betekent niet dat ondergronden zoals bijvoorbeeld tegels, hout of grindvloer niet geschikt zijn als basis voor een gietvloer. Er zijn verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat er toch een gietvloer kan worden aangebracht. Doordat wij jarenlange ervaring hebben, kunnen wij ver meedenken in verschillende oplossingen. Stuur ons een mailtje met uw situatie en we denken graag met u mee met een passend en sluitend advies!

Soorten kleurvaste PU gietvloer systemen:
Newstyle Stronghold gietvloer; de nieuwe generatie gietvloersysteem, deze is leverbaar met een extra scheur overbruggend onderlaag lees meer!
Newstyle Premium gietvloer; onze traditionele gietvloersysteem, lees meer!
Newstyle Topline gietvloer; kwaliteit en prijs technisch zeer interessant, lees meer!

Laat u inspireren door de diverse mogelijkheden die wij van Newstyle u te bieden hebben. Onze PU gietvloeren zijn te bezichtigen in onze ruim 250 m2 showroom. Uiteraard bent u vrijblijvend welkom om showroom te bezichtigen. Maak snel een afspraak! Kunt u niet wachten? Onze showroom is ook virtueel te bezichtigen, neemt u snel een kijkje!

Heeft u interesse in een gietvloer voor in uw woning of appartement? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

offerte aanvragen

Benieuwd naar een van onze oplossingen?

Vraag direct een offerte aan