Onderhoudsadvies

Goed en regelmatig onderhoud zorgt voor een blijvend mooie, hoogwaardige gietvloer!

Onderhoudsadvies

Goed en regelmatig onderhoud zorgt voor een blijvend mooie, hoogwaardige en veilige Newstyle gietvloer. De kleur en het design, maar ook de belasting van de vloer, zijn van invloed op hoe vaak je moet schoonmaken en onderhouden. Doordat onze design vloeren niet poreus zijn, laten ze geen vocht door en zijn ze gemakkelijk schoon te houden.

Hieronder een aantal tips voor preventieve maatregelen om de gietvloer te beschermen:

Matten:
Om krassen te voorkomen is het verstandig om bij de deur een schoon- of droogloopmat van bijvoorbeeld Storax of Hamat neer te leggen. Zo voorkom je dat er zand of steengruis mee naar binnen wordt gelopen. Tip: de entreevoorzieningen van Storax of Hamat.

Meubelbeschermers:
Zorg dat je meubels geen krassen maken op de vloer. Til je meubels bij het verplaatsen op in plaats van ze te verschuiven en voorzie de poten van een beschermlaag. Voor meer informatie over toepasbare meubelbeschermers verwijzen wij je naar www.scratchnomore.nl. Tip: bureaustoelen zijn te voorzien van speciale zachte wielen voor harde vloeren. Daarbij adviseren wij bij bureaustoelen om een transparante (bescherm)matten te gebruiken.

Geen natte en vochthoudende voorwerpen:
Let er verder op dat er geen natte spullen en vochthoudende voorwerpen zoals hout, rubber en leer op de vloer worden geplaatst, dit kan vlekken veroorzaken.

Controleren op vlekken:
Ook is het goed om de vloer regelmatig te controleren op vlekken, zodat die tijdig verwijderd kunnen worden. Bepaalde stoffen zoals alcohol, jodium, ketchup en mosterd kunnen permanente vlekken veroorzaken. Een feestje gehad waarbij er een glas wijn is gesneuveld? Dweil dit dan zo snel mogelijk op, in ieder geval binnen 30 minuten.

Weekmakervrij vloerkleed:
Het is natuurlijk ook een idee om een vloerkleed onder je meubilair te plaatsen. Met een mooi vloerkleed krijgt de ruimte net iets extra’s en krijgen eventuele krassen geen kans. Let er wel op dat de onderkant van het kleed weekmakervrij is, dit betekent dat er geen gelachtige substanties aan mogen zitten. Dit geldt uiteraard ook voor een eventuele antislip-mat. Kies bij voorkeur voor een vloerkleed dat gemaakt is van natuurlijke materialen als wol of jute.

Uw gietvloer regelmatig onderhouden verlengd de esthetische levensduur! Vraag naar de mogelijkheden.

Contact ons

Benieuwd naar een van onze oplossingen?

Vraag direct een offerte aan